VSETÍN
Více než 300 návštěvníků si nenechalo ujít 1. ročník Zámeckého masopustu ve vsetínském zámku. Na programu byla přehlídka nejrůznějších masek, výroba a pečení koblížků, soutěže a promítání filmů o masopustu.
První únorovou neděli se vsetínským zámkem linula vůně čerstvě pečených koblížků. Návštěvníci Zámeckého masopustu viděli na vlastní oči výrobu těsta, plnění povidly a pečení tradičního masopustního pečiva. Ochutnat mohli nejen sladké koblížky, ale také masné výrobky, valašské frgály a další pochutiny.
Úderem 14. a 15. hodiny se zámkem rozlehl zvuk houslí a basy a rej masek v podání souboru Brněnský Valášek vyrazil na obchůzku. Kromě medvěda, smrtky a ženicha s nevěstou se v průvodu masek objevil také voják na koni nebo balerína.
V soutěži O nejvykutálenější koblížek vybrala mlsná porota ten nejlepší a nejchutnější a vítěze odměnila.