MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
3.7.2017

Pikantní zapečená žebírka

Recept na pikantní vepřová žebírka si zamilují všichni příznivci masových pokrmů. Tyto žebírka jsou vhodná nejen k posezení u piva, ale i pro slavnostní příležitost.

Suroviny pro cca 5 porcí

Postup přípravy

Masitá vepřová žebírka očistíme a nakrájíme asi na 5 stejně velkých kousků. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek sloupneme, 4 stroužky nakrájíme na plátky a zbývající necháme v celku. Z poloviny pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Žebírka osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme celé stroužky česneku, bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Vše zalijeme studenou vodou a na mírném ohni vaříme asi 40 minut. Měkká žebírka vyjmeme z vývaru a rozložíme do zapékací mísy.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak vmícháme cukr, který za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Nyní přidáme hořčici, cayenský pepř, rajské pyré, pomerančovou šťávu i kůru a worcestrovou omáčku. Vše podlijeme menším množstvím kořeněného vývaru a zvolna necháme vařit tak dlouho, dokud se chutě nespojí a omáčka nezhoustne.

Takto připravenou hustou omáčku naneseme na uvařená žebra, pokapeme olejem a v troubě předtopené na 220 °C zapečeme.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: -red-

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Ve vsetínské porodnici opět padl rekord. V srpnu se tady narodilo 94 dětí

Necelá stovka dětí, konkrétně 94, přišla na svět v srpnu ve vsetínské porodnici. Jedná se o absolutní rekord v počtu narozených dětí v kalendářním měs

Post

Unikátní výstava přibližuje vznik a vývoj Československa

Unikátní putovní výstavu nazvanou Republika československá 1918–1939 připravil Masarykův ústav a Archiv Akademie věd ČR a Středisko společných činnost

Post

Dopravní omezení na silnici I/58 Pindula

Ve dnech 10.9. – 30.11.2018 proběhne oprava povrchu silnice I/58 Pindula (Rožnov p. R. – hranice kraje ZLK/MSK). Řidiči mířící z Rožnova p. R. směrem

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.beautyexpo.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA